Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Правилник 44. ташмајданског сајма

П Р А В И Л Н И К

за учешће на 44.Међународном сајму пчеларства “Ташмајдан 2018

који ће се одржати одсреде 03. октобра  до недеље 07. октобра 2018. године (пет дана), а за произвођаче пчеларске опреме Сајам траје три дана и то

од 05. октобра до 07. октобра 2018. године (петак, субота и недеља)

ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

1. Учешће на Сајму, као излагачи, могу узети:

а) пчелари чланови друштва – удружења из Србије и иностранства;

б) регистровани произвођачи пчеларске опреме, прибора или средстава за здравствену заштиту пчела;

в) произвођачи пчеларске опреме из иностранства под истим условима као и пчелари и лица из тачке б) овог Правилника;

г) излагачи експоната, иновација и других техничко-технолошких решења у пчеларству који исте буду представљали у току Сајма, излажу без наплате котизације. Рок за пријаве из ове тачке је до 28. септембра 2018. године. Уколико излагачи доставе кратак опис иновације или техничко-технолошког решења, исти ће бити објављен у часописима “Пчелар“ и “Београдски пчелар“.

д) произвођачи свећа од пчелињег воска, произвођачи кондиторских производа и козметичких препарата на бази пчелињих производа.

2.На штандовима на којима се излажу пчелињи производи и опрема, можесе излагати пчеларска литература и други образовни материјал, само из области пчеларства и пчелињих производа.

3.Излагачи који уплату котизације изврше до 15. септембра могу,у договору са Организатором, да задрже своје прошлогодишње излагачко место, а оним излагачима који не буду извршили уплату котизације до 15. септембра Организатор не може гарантовати прошлогодишње излагачко место, које у том случају може бити понуђено неком другом излагачу.

4.Излагач који је уплатио котизацију и закупио штанд на своје име не може право закупа да уступи или пренесе на друго лице.

5.У случају више силе (болести или смрти члана породице) Организатор ће вратити уплаћену котизацију, а место издаје другом излагачу.

6.Пријављивање и склапање уговора, као и уплата котизације, вршиће се у Београду, у улици Молерова 13, у периоду од 03. септембра до 28. септембра 2018. године, радним данима од 10,00 до 14,00 часова. Све информације могу се добити на телефон 011/3440-121, односно за позиве из иностранства 0038111/3440-121, и на мобилне телефоне: 060/30-80-253, 060/30-80-259.

7.ИЗЛОЖБА ЈЕ ПОЗИВНОГ КАРАКТЕРА! Сви излагачи се пре уплате котизације морају пријавити на наведене телефоне.Нови потенцијални излагачи се такође морају пријавити на наведене телефоне, а потом ће бити позвани да уплате котизацију наведену у Правилнику.

8. Котизација за учешће на Сајму износи:

- за излагаче пчелињих производа 11.000 динара;

- за излагаче пчеларске опреме и регистрованих средстава здравствене заштите 22.000 динара.

Уплата котизације за учешће на Сајму обавља се пре или за време склапања уговора на следећи текући рачун: Друштво пчелара “Београд“ 355-1015319-68, сврха уплате: Ташмајдан 2018.

ПОСЕБНЕ ОДРЕДБЕ

1.Достава и опремање штанда обавља се искључиво ручним колицима од 02. октобра 2018. од 12,00 часова до 03. октобра 2018. до 07,00 часова, а у остале дане трајања Сајма од 20,00 до 07,00 часова.

2.ЗАБРАЊЕН ЈЕ УЛАЗАК И ПАРКИРАЊЕМОТОРНИХ ВОЗИЛА И ПРИКОЛИЦА У ТАШМАЈДАНСКОМ ПАРКУ И ПАРКУ МАЛИ ТАШМАЈДАН!

3.Одлагање: амбалаже, робе, опреме, литературе, експоната, као и кретање људства НЕ СМЕ СЕ ОБАВЉАТИ НА ЗЕЛЕНИМ ПОВРШИНАМА ВАН ПАРКОВНИХ СТАЗА. Непоштовање ове одредбе биће санкционисано од стране надлежних органа.

4.Димензије штанда излагача пчелињих производа морају бити 200X100 цм, а за излагаче пчеларске опреме 400X200 цм.

5.Изложбено место обележава и додељује Организатор.

6.Излагачи су дужни да сарађују са члановима Организационог одбора и да поступају по њиховим упутствима и налозима, као и по упутствима радника ЈКП “Зеленило Београд“, који одржавају парк, и комуналне полиције.

7.На штандовима могу бити изложени само пчелињи производи, њихове мешавине и производи на бази истих. За сваки од производа мора постојати одговарајућа документација и потврда овлашћених институција о здравственој исправности за људску употребу. За сваку изложену врсту меда потребно је приложити квалитативну  анализу (8+2 параметара и то: редукујући шећер, сахароза, вода, активност дијастазе, ХМФ, присутност антибиотика и сулфаномида), транспортни лист и уверење о здравственом стању пчела издато од стране ветеринарске станице са подацима о спроведеним мерама. Ова документа и изложене производе свакодневно ће контролисати овлашћене инспекцијске службе.

8.НА САЈМУ НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО ИЗЛАГАЊЕ И СТАВЉАЊЕ У ПРОМЕТ АЛКОХОЛНИХ ПИЋА.

9.Сви производи морају имати истакнуту, законом прописану,  документацију, и морају бити означени етикетом у складу са позитивним законским прописима.

КАЗНЕНЕ ОДРЕДБЕ

1.Организатор задржава право да искључи са Сајма сваког излагача који се не придржава одредби овог Правилника и упутстава Организатора.

2.Сваки излагач Сајма који буде ометао организацију Сајма, реметио ред и мир и непоступао по наредбама Организатора и одредбама овог Правилника биће моментално удаљен са Сајма и биће му забрањено учешће у року од 3 године. Ко не буде склопио уговор и платио котизацију биће му забрањен приступ излагачким местима.

3.Излагач, потписник уговора, сагласан је да у случају кршења овог Правилника буде искључен са Ташмајданског сајма у наредне 3 године, а његово име  као и обим прекршаја ће бити објављен у пчеларским часописима. Такође, излагач је сагласан да се предузму мере до искључења из удружења или СПОС-а у случају да његов поступак ремети углед и част пчелара, њихове организације, пчеларске професије и пчеларског кодекса понашања. Све ово односи се и на излагаче којима инспекција утврди неисправни пчелињи производ. Одлуке о овоме доноси Суд части од 5 чланова, којег формира Организатор.

ЗА  ОРГАНИЗАЦИОНИ  ОДБОР мр Слободан Чумић                      

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас673
mod_vvisit_counterЈуче997
mod_vvisit_counterОве недеље3261
mod_vvisit_counterОвог месеца16976
mod_vvisit_counterУкупно822817