SKUPŠTINA DP BEOGRAD

ОДРЖАНА РЕДОВНА СКУПШТИНА ДРУШТВА ПЧЕЛАРА БЕОГРАД

Дана 26.02.2022. године, одржана је редовна скупштина Друштва пчелара Београд. Због неповољне епидемиолошке ситуације одржана је онлине. Скупштина је протекла онако како је и планирана са унапред познатим дневним редом. Председник Друштва мр Слободан Чумић је поднео извештај о раду Извршног одбора и Финансијски извештај за 2022. годину. На крају календарске 2021. године исказана је добит од 101.000,00 динара. Председник надзорног одбора Неђо Крајиновић је поднео Извештај надзорног одбора Друштва у коме је констатовано да је Извршни одбор и Друштво пословало у складу са свим позитивним законским прописима. На основу вишегодишњих анализа пословања дате су препоруке и предлози како да се унапреди пословање Друштва. Сви извештаји за 2021. годину су једногласно усвојени. Председник Друштва је предложио План рада извршног одбора Друштва и финансијски план за 2022. годину. Једногласно су усвојени. Усвојени су и предлози за доделу признања Друштва пчелара Београд и Савеза пчеларских организација Србије која ће бити додељена члановима након Скупштине Друштва.

Иако смо били принуђени да ову редовну седницу Скупштине одржимо онлине, жал за неким прошлим временима  када смо се окупљали у сали општине Нови Београд мени као Председавајућем је био присутан током скупштине али надамо се да ће се та времена и медне године поновити врло брзо. Има наговештаја за ту моју оптимистичку прогнозу.

А сада када нам креће пчеларска сезона остаје ми само да вам свима пожелим успешну и медну 2022. годину. Надајмо се бољим и срећнијим временима. Медно!

mr Slobodan Čumić

Predsednik Društva pčelara "Beograd"